Acțiuni ale jandarmilor montani hunedoreni

Jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Râu de Mori au intervenit în urma unui apel pe numărul unic de urgenţă 112, pentru căutarea unei femei de naţionalitate germană, care s-a rătăcit în Masivul Retezat, după ce a vrut să coboare de pe Vârful Peleaga la Cabana Pietrele.

După aproximativ 2 ore de căutare, respectiv ora 01.10, o echipă mixtă  6 jandarmi – 3 salvamontişti au găsit femeia în vârstă de 36 de ani, în zona Baleia din Masivul Retezat.

Persoana se afla în stare bună de sănătate, nu a necesitat îngrijiri medicale și a fost condusă în siguranță la un spatiu de cazare din localitatea Nucșoara.


 Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Straja și Parâng  au intervenit pentru îndepărtarea unui urs din zona traseelor montane, după ce doi turiști au sesizat prin intermediul numărului unic de urgență 112 faptul că la coborârea de pe un traseu montan din zona Munților Parâng au observat un urs.

După aproximativ 2 ore de la primirea apelului jandarmii au interceptat turiști, acești fiind conduși în siguranță la Groapa Seacă unde erau cazați.


Jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vaţa de Jos au depistat pe raza municipiului Brad un bărbat care transporta cu un camion material lemnos, respectiv cherestea.

La faţa locului s-au deplasat specialişti din cadrul Ocolului Silvic Brad care au constatat faptul că exista o diferenţă de cantitate între cea înscrisă în avizul de însoţire şi cea transportată.

Jandarmii au sancţionat contravenţional bărbatul cu amendă de 5.000 de lei în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţilor silvice.

Diferenţa de cherestea a fost confiscată şi depusă la Ocolul Silvic Brad.

 

 

COMPARTIMENT INFORMARE, RELAŢII PUBLICE  ŞI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *