Acțiuni de amploare pe raza județului Hunedoara, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Luni, 9 august a.c.,  polițiștii rutieri și cei de ordine publică (având atribuții pe linie rutieră) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au organizat o acțiune, în sistem integrat, împreună cu colegi din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Timiș, coordonată de către ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Rutieră.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar  18:00 și 20:00, iar scopul activității l-a reprezintat reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depășirea, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere.

Obiectivul urmărit de polițiști prin aceste activități a fost acela de a determina participanții la trafic să respecte regulile rutiere pentru siguranța lor și a celorlalți și să conștientizeze pericolul la care se expun prin încalcărea normele prevăzute de legislația rutieră.

În doar două ore, polițiștii au aplicat 181 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care 87, pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit.

Urmare activităților desfășurate, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 21 permise de conducere, din care:

13 pentru depășirea vitezei legal stabilite cu mai mult de 50 km/h;

–  3 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor;

–  1 pentru  neacordarea priorității de trecere pietonilor;

–  4 pentru alte abateri;

Tot în cadrul activităților desfășurate au fost retrase 5 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Infracţiunea la care facem referire a fost constată la data de 09.08.2021, în jurul orei  18:30, când un bărbat de 52 de ani, din municipiul Timișoara a fost oprit în trafic de poliţişti în localitatea Cristur, unde conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. Bărbatul a fost aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea  unui  vehicul sub influența băuturilor  alcoolice.

Polițiștii vor desfășura astfel de acțiuni și în viitor.

Stimați conducători auto,

Conduceți prudent, adaptați viteza la condițiile meteo-rutiere, asigurați-vă foarte bine înainte de a pătrunde în intersecție și înainte de a efectua o depășire, măriți distanța dintre autovehicule și nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive dar nici în stare de oboseală.

 

Vă dorim drum bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *