Acțiuni de control în trafic ale polițiștilor hunedoreni, în minivacanța de Rusalii

În minivacanța de Rusalii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Hunedoara şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti desfășoară activități de prevenire a evenimentelor rutiere și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente.
Polițiștii rutieri hunedoreni au acționat pe principalele artere rutiere din județ, scopul controalelor fiind acela de a reduce riscul rutier și de a preveni evenimentele rutiere produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Astfel, doar în data de 20.06.a.c., au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest 480 de conducători auto, iar în cazul a 12 dintre aceştia aparatul a indicat valori pozitive (în 4 situaţii valorile afişate au impus întocmirea unor dosare de cercetare penală, iar în 8 situaţii au fost aplicate sancţiuni contravenționale şi a fost suspendat dreptul de a conducea autovehicule pe drumurile publice).
Tot în cadrul acţiunii de ieri, aparatul radar a surprins un autoturism care se deplasa pe raza oraşului Aninoasa cu viteza de 173 km/h (pe un sector de drum pe care viteza de deplasare maximă admisă este de 50 km/h), conducătorul autoturismului respectiv a fost sancţionat contravenţional şi i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Exemple semnificative:

La data 21.06.2021, în jurul orei 01.00, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit în trafic un autoturism care se deplasa sinuos pe DN68A, din direcția Deva-Lugoj.
Conducătorul autoturismului, un tânăr de 25 ani, din comuna Lăpugiu de Jos, a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,17 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 20.06.2021, în jurul orei 23:20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Hațeg au oprit un autoturism care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, din Hațeg.
Conducătorul autoturismului, un bărbat de 30 de ani, din comuna Pui, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 20.06.2021, în jurul orei 18.30, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara au oprit în trafic, pe DJ6897, mopedul condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Brănișca, despre care au stabilit că nu posedă permis de conducere.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare pentru conducerea unui vehicul fără permis.
Având în vedere faptul că bărbatul mai este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiune, faptă comisă în data de 19.06.2021, față de acesta a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore. Bărbatul urmează a fi prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

În data de 20.06.2021, în jurul orei 11:35, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției Orașului Simeria au oprit pe DJ700A, în localitatea Simeria, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Certeju de Sus.
În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În data de 20.06.2021, în jurul orei 21:20, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Simeria au oprit, pe DJ107, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Mărtineşti. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea testării fiind de 0,53 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 20.06.2021, în jurul orei 09:30, un tânăr de 28 de ani, din Vulcan, a fost depistat de poliţişti pe strada Nicolae Titulescu, din Vulcan, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data 20.06.2021, în jurul orei 03:05, poliţiştii au oprit în trafic, pe strada Mihai Eminescu, din Deva, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani, din municipiul Deva. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,46 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 20.06.2021, în jurul orei 01:10, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care se deplasa pe DJ 688, pe raza localităţii Mihăilești. Conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani, din localitatea Dobra, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,66 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 18.06.2021, în jurul orei 15:50, polițiștii Formațiunii Rutiere Hațeg au oprit în trafic, pe strada Crișan, din Hațeg, autoturismul condus de un bărbat de 64 de ani, din orașul Hațeg.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 19.06.2021, în jurul orei 04.10, un tânăr de 27 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost depistat în trafic de poliţişti, pe raza municipiului Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie de 1,02 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.


Atenție!

Consumul de alcool scade concentrarea, capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului!
Acțiunile pe linie rutieră continuă, iar polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă și să respecte regulile de circulație.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.