Acţiuni intense la graniţa de vest

În urma acţiunilor desfăşurate la frontiera cu Ungaria, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borș, Nădlac şi Nădlac II au depistat, ascunşi în automarfare, 62 de cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ieri, în jurul orei 19.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia.Acesta transporta mobilier pe ruta România-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece  cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni din Irak și Siria, opt adulți  cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani și patru minori cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român. Şoferul transporta baloți de paie pe ruta România-Spania, iar în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, treizeci și cinci de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele sunt cetățeni din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh și Etiopia cu vârste cuprinse între 15 şi 48 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un microbuz condus de un cetăţean român, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi într-un locaș special amenajat, trei cetățeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, solicitanți de azil în România.

Acţiuni similare s-au derulat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma cărora poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetățean ucrainean, respectiv un român.  Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cherestea și hârtie pentru societăți comerciale din Franța.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *