Activiștii de mediu promovează râul Jiu

Activiști de mediu din zona Balcanilor promovează râul Jiu. Cei de la Balkan River Defence s-au aflat în zona Văii Jiului, mai exact pe râul Jiu, din Defileul Jiului. Activiștii susțin că râul are un potențial ridicat pentru practicarea unor sporturi. Activiștii militează pentru păstrarea nealterată a zonelor naturale.

“Nu putem lăsa România în urmă! Pe drumul spre casă am fost parte dintr-un eveniment special pe un râu foarte special. Râul Jiu este o poveste de succes. Este un simbol al râurilor fluviale care circulă în România și fluxul de munte este motivul pentru care în jurul acestuia a fost declarat un parc național.  Acest lucru nu a împiedicat Hidroelectrica să încerce să construiască un baraj pe Jiu acum 2 ani. Ceea ce i-a oprit a fost determinarea pasionată a activiștilor locali! Văzând un baraj aproape complet, cu un râu sălbatic care trece prin el, era pur și simplu uimitor”,  spun activiștii de mediu de la Balkan River Defence.

Activiștii de mediu și-au petrecut mai multe zile în România, iar unul din râurile pe care le promovează este Jiul, alături de Basca Mică, Basca Mare, Basca Rozilei și Buzău. Cei de la Balkan River Defence susțin că aceste râuri oferă un potențial ridicat pentru practicarea raftingului.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *