Activități de informare anticorupție cu elevii de liceu din municipiul Deva

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au desfășurat astăzi, 19 decembrie a.c., în baza protocolului de colaborare încheiat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, o nouă sesiune de informare anticorupție din acest an cu elevii claselor IX-XII ai liceelor de pe raza municipiului Deva.

Sesiunea a avut loc la sediul Inspectoratului Școlar Hunedoara, unde ofițerii de poliție ai D.G.A.- S.J.A. Hunedoara le-au prezentat elevilor informații ce cuprind competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în relația cu angajații M.A.I., noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A.

Elevii și-au stabilit sistemul de valori, concordanța acestora cu dimensiunile conceptului de integritate, proiectarea într-un viitor apropiat a noilor seturi de norme și valori dezirabile social. De asemenea, tinerii au participat la jocuri de grup care au pus în evidență consecințele comportamentelor individuale, modificate sub influența unor factori interni sau externi fiecărei ființe umane, discuții în grup referitoare la rezolvarea/depășirea unor situații problematice.

Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, profesorul și istoricul Dorin Petrescu a prezentat aspecte relevante ale luptei poporului român în demersul de reconstituire a României Mari.

Totodată, elevilor le-au fost distribuite materiale cu mesaje preventive anticorupţie și le-a fost prezentată modalitatea de sesizare a faptelor de corupție, prin apel la linia telefonică gratuită a D.G.A. – Call Center anticorupție 0800.806.806.

 

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE HUNEDOARA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *