Adevărul mimat

Vorbesc despre profesionalism, integritate, corectitudine, echidistanță și adevăr. În fapt, mimează. Totul, în funcție de contractele pe care le au sau de interesele patronului, supărat că n-a mai ajuns șef în primărie, ca să împartă banii publici după bunul său plac. Se joacă de-a jurnalismul adevărat, purtând războaie personale, din frustrare și, mai ales, lipsă de bani.

Petru Mărginean a pierdut alegerile pentru Primăria Deva în 5 noiembrie 2017. S-a întors cu coada între picioare la Salvital, vaca lui de muls de mai bine de 10 ani. Unii salvează vieți pe bani puțini, iar el își asumă meritele lor. Ba l-a cărat și pe Raed Arafat după el în campanie, mânjindu-i reputația. N-a fost de ajuns. Devenii nu l-au vrut. Chiar dacă a candidat din partea PSD, partidul care câștigă tot ce mișcă în ultimii ani în țara asta.

E greu după alegeri. Nu-ți mai vine să-ți arăți mutra pe stradă. Te arată lumea cu degetul, râde de tine. Na, după ce că ești traseist, mai ești și etern perdant, procurorii te cam întreabă de vorbă, nu-ți mai poți acoperi urmele ca în alte dăți. Și ce faci? Îți folosești nevasta și resursele pe care le are, într-un război surd.

Ea mai are o brumă de credibilitate în fața oamenilor și un brand în spate. Tu nu. Ea a fost cândva o jurnalistă respectată, iar echipa ei e mișto, formată din oameni care muncesc. Te cațeri pe integritatea lor, pe munca lor, pe reputația lor. Nu-s ca asistații social care sperai să te voteze. Muști în stânga și în dreapta, sperând să obții contracte, ca să-ți finanțezi tu vacanțele.

Eu încă mai sper că oamenii din fața televizoarelor sunt deștepți. De asta nu te-au ales, cu toate știrile și emisiunile cu și despre tine. Știu să discearnă, să facă diferența între bine și rău. Oamenii știu că tu ești în spatele mizeriilor din ultimele zile. Și nu-ți merge. Doar bagi bățul prin gard. Nici nu mai enervezi lumea. Ești doar penibil. Și voiam să știi asta.

Anamaria NEDELCOFF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.