Companiile din industria prelucrătoare au primit în noiembrie comenzi noi mai mari cu 17,4%

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna noiembrie, comenzi noi mai mari cu 17,4% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna octombrie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 19,4%.

Cumulat, în primele 11 luni din 2017, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 12,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

În noiembrie, principalul avans al comenzilor noi a fost înregistrat de industria bunurilor de capital (+20,1%). Urmează industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+17,6%), industria bunurilor intermediare (+15,6%) şi industria bunurilor de uz curent cu 8%.

Faţă de luna precedentă, comenzile noi din industria de prelucrare au scăzut în noiembrie cu 3,5%.

În 2016, comparativ cu 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,3%, ritm dublu faţă de cel de 3,6% înregistrat în 2015, faţă de 2014.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *