ADIO RUSIA! Inima Europei bate acum la Chișinău

Duminică, 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, cu președinta Maia Sandu în frunte, zeci de mii de moldoveni au scris istorie. Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a devenit, de ieri, inima Europei, prin puterea mesajului transmis de o națiune prea multă vreme îngenuncheată în umbra fioroasă (și astăzi, din nefericire) a imperiului sovietic.

Europa însăși pare să-și fi regăsit vitalitatea de care are nevoie în emoțiile copleșitoare ale evenimentului de la Chișinău, în valul imens de speranță ridicat de o națiune care își înțelege rostul doar în apartenența la Uniunea Europeană.

Noi, românii, am putea retrăi, în acest moment istoric, emoțiile revenirii, acum mai bine de un deceniu și jumătate, în Europa, ca democrație și națiune demnă.

Iar sufletul românesc de aici, de acasă, nu poate rămâne insensibil la miracolul european care dă rost viitorului apropiat pentru românii de peste Prut: inima noastră bate lângă inima lor.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor din țară și din diasporă, care au spus azi, într-o singură voce, că locul Moldovei este în Uniunea Europeană. Peste 80 de mii de oameni au cerut în Piața Marii Adunări Naționale aderarea Republicii Moldova la UE.

Acest vis a fost clădit de bunicii și părinții noștri, care acum 34 de ani, pe 27 august, au revendicat dreptul la libertate, unitate națională și la un viitor european. Este datoria noastră să înfăptuim acest vis, fiindcă noi suntem un popor cu credință, harnic și demn. Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă. Și acest lucru stă în puterea fiecăruia dintre noi. Să ne privim cu mândrie țara”. (Maia Sandu, președinta Republicii Moldova)

Dincolo de comentarii, să punem aici, ca dovadă istorică, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, un document care, tranșant, spune „ADIO RUSIA! MOLDOVA ESTE EUROPEANĂ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *