Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru vineri seară, începând cu ora 20:00, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului.

La data de 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, se desfăşoară Campania „Light It Up Blue”, un efort global care are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi reintegrarea acestora în societate. Şi în acest an, Administraţia Prezidenţială se alătură campaniei de conştientizare, în semn de solidaritate cu pacienţii diagnosticaţi cu această afecţiune. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat în această seară în albastru, începând cu ora 20:00”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Studiile recente arată că, în Uniunea Europeană, peste cinci milioane de persoane sunt afectate de autism. Prin diagnosticarea la timp şi urmând terapia potrivită, peste jumătate dintre copiii cu autism pot ajunge să ducă o viaţă independentă.

Sloganul campaniei, ales în 2021 de Organizaţia Naţiunilor Unite, – Incluziunea persoanelor cu autism la locul de muncă: provocări şi oportunităţi într-o lume post-pandemică – atrage atenţia asupra practicilor discriminatorii şi stigmatizării la locul de muncă,  obstacole majore pentru persoanele cu autism.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *