Adobe va folosi inteligenţa artificială în următoarea versiune de Photoshop

Inginerii Adobe au demonstrat avantajele folosirii inteligenţei artificiale în cadrul cunoscutei aplicaţii de prelucrare grafică Photoshop.

Următoarea versiune de Photoshop va apela la inteligenţa artificială pentru a realiza automat una dintre cele mai migăloase operaţiuni la care un mare număr de designeri apelează frecvent.

Este vorba de selecţia subiectului sau a subiecţilor dintr-o fotografie. Cu ajutorul inteligenţei artificiale, cei de la Adobe încearcă să simplifice munca designerilor, transformând un proces migălos într-unul care necesită un singur click.

Practic, în loc să traseze manual conturul sau să apeleze la alte instrumente de selecţie, utilizatorii Photoshop ar putea selecta subiectul unei fotografii doar apăsând butonul Select Subject şi aşteptând ca AI-ul să analizeze imaginea şi să facă singur selecţia.

Viitoarea facilitate a fost prezentată de inginerii companiei în cadrul evenimentului Adobe MAX care a avut loc în Japonia. La baza acesteia stă un sistem online de învăţare mecanică dedicat proceselor creative, numit Adobe Sensei.

Ca majoritatea aplicaţiilor care implică inteligenţa artificială la această oră, AI-ul celor de la Adobe este încă departe de perfecţiune, lucru care se vede clar şi din prezentarea video şi care nu este ascuns de reprezentanţii companiei americane.

Procesul de selecţie nu este perfect, iar rezultatul diferă de la o fotografie la alta. Sunt situaţii în care selecţia se face foarte bine şi situaţii în care utilizatorul trebuie să intervină pentru a corecta.

Însă, fiind vorba de un sistem care va învăţa treptat din toate operaţiunile în care este implicat, AI-ul oferă garanţia îmbunătăţirii în timp, până la punctul în care va realiza fără cusur majoritatea sarcinilor în care va fi implicat.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *