Nouă cetățeni irakieni opriţi de poliţiştii de frontieră timişeni din drumul spre vestul Europei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat nouă cetăţeni din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, intenţionând astfel să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În data de 17.09.2018, în jurul orei 19.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, județul Timiș, în baza unor informații deținute la nivelul sectorului, au desfășurat în imediata apropiere a graniţei cu Serbia, în localitatea de frontieră Teremia Mică, o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, oprind un grup de nouă persoane care se îndrepta spre teritoriul statului vecin.

În urma verificărilor preliminare, grupul de cetățeni străini nu își justifica prezența în zonă, fiind condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din nouă cetăţeni irakieni, doi bărbați, două femei și cinci copii, toţi fiind solicitanți de azil în România.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cetăţenii irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Persoanele în cauză au fost predate Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Cercetările s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

 

Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *