Adolescent dispărut de la domiciliu. Ultima dată a fost văzut în urmă cu trei săptămâni

UPDATE: Adolescentul dat dispărut a fost găsit de către polițiști pe raza localității Petrila. Acesta a declarat polițiștilor că a locuit în casa bunicii sale și va continua să rămână acolo.

„În urma verificărilor efectuate în cazul minorului de 16 ani, din Petrila, a cărui plecare voluntară de la domiciliu a fost sesizată Poliţiei în data de 10.06.a.c., ( a se vedea buletinul de presă din data de 11.06.2020), poliţiştii au reuşit, în cursul zilei de ieri, identificarea minorului, pe raza orașului Petrila.

Cu ocazia audierii, minorul a declarat faptul că în perioada în care a lipsit de la domiciliu s-a aflat pe raza Orașului Petrila, locuind la locuinţa bunicii, iar în tot acest timp nu a fost victimă a vreunei infracțiuni ori fapte antisociale și nu a comis astfel de fapte (acesta a mai precizat că va locui în continuare la bunica sa)„ – informează IPJ Hunedoara.

La data de 10.06.2020, Poliția Orașului Petrila a fost sesizată de reprezentanţii Direcției de Asistență Socială Petrila cu privire la faptul că minorul IANUS BOGDAN PETRIŞOR, în vârstă de 16 ani (foto), a plecat voluntar în data de 20.04.2020 de la domiciliul său din orașul Petrila și nu a mai revenit.

Din discuțiile purtate cu tatăl minorului, poliţiştii au stabilit că acesta a plecat voluntar de la domiciliu în urmă cu aproximativ o lună și jumătate și nu a mai revenit, însă bărbatul nu a mai anunțat Poliţia cu privire la plecarea acestuia, motivând că nu este prima dată când minorul părăseşte domiciliul (în trecut a mai fost depistat de poliţişti și predat familiei, însă, la scurt timp, a plecat din nou). Totodată, bărbatul a declarat faptul că s-a întâlnit cu fiul său pe raza orașului Petrila în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, când i-a solicitat să revină acasă, însă acesta a refuzat.

În momentul plecării, minorul și-a luat mai multe articole de vestimentație, pe care le-a transportat cu o geantă de mari dimensiuni.

Semnalmentele: înălțime 1,60 m, greutate 55 kg., ten măsliniu, ochi căprui, păr şaten – tuns scurt, faţă ovală, urechi normale, bărbie ascuțită; nu are semne particulare.

Îmbrăcăminte: pantaloni jeans de culoare verde, tricou de culoare roșie, încălţăminte sport de culoare neagră.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat deîndată o serie de activități investigative şi de căutare, în vederea depistării minorului, cu privire la care a fost solicitată şi măsura urmării naţionale.

Poliţiştii continuă activitățile necesare depistării celui în cauză şi le solicită celor care deţin informaţii utile anchetei, să se adreseze celei mai apropiate unități de Poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 

IPJ Hunedoara

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *