Adolescentele, așteptate să participe la cursuri IT

Salvați Copiii organizează cursuri IT pentru adolescente. Cursurile sunt gratuite și vor fi organizate online. Sunt 50 de locuri disponibile.

Un curs de IT destinat adolescentelor este susținut online, gratuit, de organizația Salvați Copiii România și “Ora de Net” în parteneriat cu Endava și Scoala informala de IT . Cursurile se desfășoară pe două grupe de vârstă, respectiv 12-15 ani și 16-18 ani. Sesiunile vor începe în luna martie.

Prin cursurile adresate fetelor, acestea o să învețe mecanismele din spatele programelor pe care le folosesc și o să dobândească abilități digitale esențiale pentru viitorul lor. Ele vor învăța să folosească – în mod responsabil – tehnologia, potrivit descrierii din pagina proiectului. Într-un mediu interactiv și distractiv, vor deprinde ABC-ul în algoritmică, vor învăța să creeze mici jocuri și aplicații, care le vor iniția în tainele programării.

Participanții la ambele categorii trebuie să aibă cunoștințe bune de limba engleză, menționează organizatorii. Fetele care vor să participle la cursuri trebuie să aibă cunoștințe despre cum se crează un fișier, cum se utilizează un browser de internet, dar și despre cum se utilizează funcționalitățile unei platforme de genul Zoom sau Google.

Înscrierile se realizează accesând https://oradenet.ro/cursit.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *