Adunarea momârlanilor are loc la Petroșani

Autoritățiile locale de la Petroșani organizează în acest an Adunarea Momârlanilor. În cele trei zile locuitorii municipiului Petroșani și nu numai pot savura produse tradițional momârlănești, de la producători autohtoni și nu numai. Sâmbătă, 2 octombrie, ora 10.00, în Sala de marmură a Primariei municipiului Petrosani se va organiza conferinta ,,Momarlanii, urmașii geto-dacilor”.  La sfârșitul conferinței va avea loc o degustare de produse tradiționale.

” Mâine, începând cu ora 10 la Sala de marmură a Primăriei municipilui Petroșani se va ține o întâlnire legată de tradiția momârlanilor din Valea Jiului și despre toate aceste valori autentice care încă se păstrează și pe care ne dorim să le păstrăm cât mai mult timp pentru a le transmite generațiilor viitoare. Începând cu orele 12 aici în Piața Victoriei se v-a servi tradiționala mâncare momârlănească, adică păsatul, varza și tocana de oaie. După aceea vor fi spectacole de muzică și dansuri populare din zona noastră dar și din alte zone ale țării. Avem un sector special cu produse din Valea Jiului dar sunt și producători din alte zone ale țării”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Pe lângă toate aceste produse tradiționale momârlănești vor fi spectacole de muzică populară și dansuri populare locale și nu numai.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.