Care sunt cele mai solicitate destinaţii pentru sezonul de toamnă

Egipt, Dubai, ţări europene verzi, dar şi Iordania ori Turcia sunt destinaţiile cele mai solicitate pentru sezonul de toamnă şi în contextul valului 4 al pandemiei, iar sejururile au reduceri de până la 20% pentru achiziţia la începutul lunii octombrie, a anunţat vineri touroperatorul Paralela 45.

„Românii evită restricţiile care apar în tot mai multe oraşe şi pleacă în vacanţă în ţări unde valul patru nu a existat sau a trecut. Egipt, Dubai, ţări europene verzi, dar şi Iordania ori Turcia sunt destinaţiile cele mai solicitate pentru sezonul de toamnă, pentru vacanţe de relaxare ori programe de tip circuit. Sejururile din oferta Paralela 45 au reduceri de până la 20% pentru achiziţia la începutul lunii octombrie”, anunţă compania.

Cu o medie de 600-680 de îmbolnăviri pe şapte zile la final de septembrie, cu temperaturi ridicate şi preţuri avantajoase, Egiptul este principala destinaţie de sejur a toamnei. În operarea de final de an, Paralela 45 are curse charter spre Hurghada din Bucureşti (două pe săptămână), Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Baia Mare şi spre Sharm el Sheikh din Bucureşti.

Cele mai multe cereri pentru vacanţe în Egipt vin de la Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Cea mai ieftină vacanţă în Egipt costă, în luna octombrie, 428 de euro/persoană în Hurghada şi 412 euro/persoană în Sharm el Sheikh la hoteluri de patru stele cu all inclusive. Cea mai scumpă de până acum a costat în jur de 3.500 de euro pentru doi adulţi cu doi copii la un hotel de cinci stele.
“În Egipt se intră acum cu certificatul de vaccinare sau cu un test negativ şi e o ţară verde de mai multă vreme, ceea ce ne-a permis să legăm România de Hurghada şi Sharm el Sheikh prin curse charter săptămânale organizate din multe oraşe ale României. Charterele se fac în 2021 tot timpul anului, nu numai primăvara şi toamna, cum se zbura înainte de pandemie. Prin numărul mare de turişti români care au fost în Hurghada, în Sharm el Sheikh, ori în ambele anul acesta, Egiptul devine destinaţia anului pentru români. Cel puţin 250.000 de turişti vor fi fost în 2021 în Egipt”, declară CEO Paralela 45, Alin Burcea.

Turiştii care aleg Hurghada pot merge într-o excursie de o zi la Cairo, pentru vizitarea Muzeului de Egiptologie şi a piramidelor din Giza, ori la Luxor pentru vizitarea Templului Karnak cu Valea Regilor şi Valea Reginelor. Se organizează totodată excursii la Orange Bay, în Insula Paradisului. Din Sharm el Sheikh merg în excursie la Mănăstirea Sfânta Ecaterina şi la Muntele sfânt Sinai, fac scufundări în Parcul Naţional Ras Mohamed unde reciful de corali, al doilea ca mărime din lume.

“În aproape toată Europa valul patru a trecut, mai mult de 15 state au un număr redus de îmbolnăviri zilnice în comparaţie cu România şi un procentaj mai mare de vaccinări. Sunt deschise restaurante ori muzee, nu sunt restricţii pentru cei vaccinaţi, pentru cei care au fost bolnavi ori pentru cei testaţi. Se călătoreşte uşor, ca înainte de pandemie. Verificarea certificatului verde electronic a devenit o rutină pentru turişti”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Dubai este o altă destinaţie verde şi cu temperaturi ridicate solicitată de turişti pentru relaxare ori shopping. Pachetul de şapte nopţi costă de la 577 de euro/persoană, vacanţele fiind programate din octombrie până în februarie.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.