Afişarea versurilor unei melodii în timp ce aceasta e ascultată este cea mai nouă funcție pe Spotify

Spotify a anunţat că introduce una dintre funcţiile cel mai des solicitate de utilizatori, şi anume afişarea versurilor unei melodii în timp ce aceasta e ascultată.

Noua funcţie, lansată joi în 28 va fi disponibilă atât utilizatorilor abonaţi, cât şi celor care utilizează versiunea gratuită a serviciului de streaming.

Versurile vor fi disponibile pentru numeroase piese din biblioteca Spotify, dar nu pentru toate. Ele sunt oferite de Musixmatch, companie italiană al cărei catalog conţine versurile a peste 8 milioane de melodii. De cealaltă parte, Spotify susţine că găzduieşte mai mult de 70 de milioane de cântece.

Anterior, Spotify a oferit pentru anumite piese o funcţie „Behind the Lyrics” generată de Genius, care arată versurile pieselor şi povestea din spatele fiecăreia.

Noua funcţie este disponibilă pe dispozitive iOS şi Android, computere şi console.

Potrivit unui sondaj Spotify realizat în SUA luna trecută, versurile au un puternic ecou emoţional. Aproximativ 61% dintre americani au spus că au plâns ascultând versurile (72% dintre femei, 48% dintre bărbaţi) şi 50% dintre cei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani au spus că s-au simţit ruşinaţi de faptul că redau versuri greşite ale unui cântec.

Afişarea versurilor în aplicaţia de mobil se face prin selectarea „Now Playing View” a unui cântec; în timpul audiţiei, trebuie glisat de jos în sus pe ecran; sunt afişate apoi versurile pe măsură ce piesa e redată; pentru partajare, trebuie selectat butonul „Share” din josul versurilor, apoi selectate versurile dorite şi pe ce platformă să fie partajate.

În aplicaţia desktop, din bara „Now Playing”, click pe iconiţa microfon în timp ce piesa e redată. Astfel, vor fi afişate versurile, care se vor derula în timp real.

Pentru aplicaţia Spotify pe TV, după ce este selectată opţiunea „Now Playing View”, trebuie selectat butonul „Lyrics” din colţul din dreapta. Odată activat, versurile vor fi afişate.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *