INFORADAR – platformă online dedicată contracarării ştirilor false, lansată de Ministerul Apărării Naţionale

Ministerul Apărării Naţionale a lansat o platformă online dedicată contracarării ştirilor false („fake news”), intitulată „Inforadar” şi disponibilă pe site-ul MApN.

„Platforma Inforadar este un portal dedicat atât știrilor corecte, cât și un instrument de educare pentru fiecare, în calitate de consumatori de informație, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online.

Acest portal include un set de teme din domeniul apărării aflate pe agenda publică ce necesită un plus de clarificări, rubrici de educare media, sfaturi practice pentru verificarea știrilor, precum și o secțiune de studii și articole dedicată aprofundării conceptului de știri false asociate fenomenului dezinformării.

Având în vedere dinamica peisajului mediatic prezent, caracterizat printr-o abundenţă a informaţiilor disponibile în spaţiul public şi amplificat de dezvoltarea mijloacelor de comunicare în masă, atât cele tradiţionale cât mai ales cele din spaţiul virtual, se resimte nevoia unui plus de claritate cu privire la anumite aspecte ce ţin de activitatea instituţiei militare.

Nu uitați, puterea stă în cei mulți. În lupta cu dezinformarea, puterea stă și în fiecare dintre noi. Nu redistribuiți informații fără o minimă verifcare. Aflați cum puteți face aceasta din platforma „Inforadar”, aici: https://www.mapn.ro/inforadar/”, scrie în prezentarea portalului.

sursă: facebook Partidul Național Liberal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *