AJOFM Hunedoara: Rata șomajului, în creștere

La sfârșitul lunii septembrie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara erau înregistrați 5.826 șomeri (din care 3.197 femei), rata șomajului fiind de 3,74 %.

Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,39 %, în această lună acest indicator a înregistrat o creștere de 0,35 pp.

Din totalul de 5.826 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 1.721 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.105 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.970  șomeri provin din mediul rural și 3.856  sunt din mediul urban.

 

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara  29 %, urmați de cei cu studii gimnaziale 26 %, iar 21 % sunt fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care  au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 15 % din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 7 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.089 persoane foarte greu ocupabile, 1.833 greu ocupabile, 1944 mediu ocupabile, iar 960 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Hunedoara sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Hunedoara la adresa www.anofm.ro.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *