Ajutor de stat pentru ameliorarea raselor de animale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat luni că a fost autorizată la plată suma totală de 7.261.891,19 lei pentru ameliorarea raselor de animale.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, informează că a fost autorizată la plată suma totală de 7.261.891,19 lei pentru ameliorarea raselor de animale. Suma se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare”, a informat APIA.

Pentru luna noiembrie a anului 2021, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru ameliorarea raselor este în valoare de 1.221.275,68 lei, iar pentru luna decembrie şi trimestrul IV al anului 2021 plăţile se ridică la suma de 6.040.615,51 lei.

„Îmbunătăţirea constantă a randamentului efectivelor de animale este esenţială pentru dezvoltarea afacerilor din sectorul zootehnic. Prin finanţarea costurilor aferente înregistrării şi testării calităţii genetice a raselor de animale, ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru a face faţă competitivităţii crescute din acest sector”, a afirmat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.