Alarmant! 1719 de noi cazuri de cancer în județ

O situație alarmantă se înregistrează în județul Hunedoara. Doar anul trecut s-au înregistrat 1719 de noi cazuri de cancer. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, anul trecut au rămas în evidență un număr de 9798 de personae care suferă de cancer.

Astăzi, este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului. Campania Ziua Mondiala a Cancerului are loc în fiecare an, la data de 4 februarie 2020 și își propune să salveze milioane de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creșterea gradului de conștientizare și educare despre cancer și prin presarea guvernelor și a persoanelor din întreaga lume să ia măsuri împotriva bolii. Prin această Zi Mondială a Cancerului, recunoaștem că angajamentul nostru de a acționa va duce la progrese puternice în reducerea impactului global al cancerului.

Anul acesta marchează punctul intermediar al campaniei de 3 ani „Eu sunt și voi face”. „Eu sunt și vreau” este un apel la acțiune care solicită angajamentul personal și reprezintă puterea acțiunilor individuale întreprinse acum pentru a avea impact asupra viitorului.

Campania își propune să crească nivelul de conștientizare asupra riscurilor de apariție a cancerului și să promoveze CODUL EUROPEAN ÎMPOTRIVA CANCERULUI, în cadrul tuturor activităților și prin toate mijloacele disponibile.

Cele mai multe cazuri de cancer din județul Hunedoara sunt cele de pulmonare, în număr de 252.

Tot în anul 2019 s-au înregistrat 73 de noi cazuri de cancer de col uterin, 150 de cazuri de cancer de piele. La nivelul județului au fost diagnoisticați 139 de cazuri de cancer de sân și 165 de cazuri de cancer colorectal. 115 hunedoreni au fost diagnosticați cu cancer de prostată și 70 de persoane suferă de cancer de stomac.

Colaborator

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.