Alături de semenii aflați în necaz

Apropierea sărbătorilor de iarnă înseamnă și startul unor campanii umanitare. În preajma sărbătorilor, oamenii tind să fie mai buni, să uite de propriile necazuri și să se alăture celor ce au nevoie. La Petrila se dă startul faptelor bune. Campania “Petrila faptelor bune” a debutat, iar cei care au posibilități financiare și materiale sunt așteptați să doneze pentru semenii lor aflați în nevoie.

“Respectăm tradiția și punem la cale și în acest an proiectul caritabil mult așteptat, „Petrila faptelor bune”. Anul trecut am strâns împreună peste două tone de alimente în valoare de aproximativ 12167,9 lei. Sute de voluntari de toate vârstele au participat la această acțiune și datorită oamenilor cu suflet care au donat după posibilități, persoanele cu adevărat nevoiașe din orașul nostru au avut masa îmbelșugată de Crăciun. Știm că sărbătorile de iarnă sunt un prilej de a-i avea pe cei dragi alături, de a celebra noul an şi de a ne pune speranțe în viitor. Pentru prea mulți, însă, această perioadă a anului este doar o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri. Astfel, acest proiect caritabil a luat naștere din dorința de a ajuta persoanele din orașul nostru aflate în dificultate pe perioada de iarnă”,  spun organizatorii campaniei, cei de la Centrul de Documentare și Informare de la Școala Gimnazială Nr. 6 din localitate.

Campania se derulează până în data de 9 decembrie, iar potrivit organizatorilor se pot dona alimente greu perisabile precum ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve, cozonaci, biscuiți, dulciuri, cereale, sucuri, dar și detergenți, produse de igienă personală (săpun, pastă de dinți).

La finalul campaniei, organizatorii vor marca ultima zi de donații, în data de 9 decembrie, ora 14:00, la Centrul de Documentare și Informare din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 6 Petrila. Aici vor avea loc mici momente artistice puse la cale de copiii talentați ai acestui oraș pentru o atmosferă caldă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.