Alertă METEO! Vremea se schimbă radical

Începând de marți dimineață de la ora 06 :00 și până la ora 21:00, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis două coduri GALBENE de vreme rea. Primul cod face referire la aproape în toată țara, iar al doilea este valabil pentru zona Dobrogei, sudul Moldovei, Carpații Meridionali și de Curbură. Temperaturile vor scădea și sub zero grade, vântul va bate puternic, se vor înregistra precipitații mixte, iar în zona montană, va ninge, iar vântul va viscoli zăpada.

 MESAJ I- Valabil din 14 aprilie, ora 06:00 – 14 aprilie, ora 21:00

”În dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70…90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.”

 

MESAJ II – Valabil  din 14 aprilie, ora 21:00 – 15 aprilie, ora 06:00

”În Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada.

Notă: În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.”,  conform ANM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *