Situaţia epidemiologică în judeţul Hunedoara: 13 aprilie 2020

În ultimele 24 ore, nu a mai fost confirmat niciun caz de COVID-19 în judeţul Hunedoara, astfel numărul total al acestora rămâne la 303. Până la astăzi, 13 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat 31 de decese asociate cu noul coronavirus pe raza judeţului. Cu toate acestea, judeţul Hunedoara rămâne a treia regiune din ţară ca număr de cazuri după judeţul Suceava şi municipiul Bucureşti.

Conform ultimei informări a Prefecturii Hunedoara, 374 de persoane se află în carantină, cu 11 mai puţine faţă de ieri, iar 2414 sunt în izolare, cu 242 mai puţine faţă de ieri. De când a apărut coronavirus în judeţul Hunedoara, 238 de persoane au ieşit din carantină iar din izolare, 3075.

Până astăzi, 12 aprilie, 53 de hunedoreni au fost vindecaţi de coronavirus şi externaţi.

În ultimele 24 de ore, 8 militari I.S.U Hunedoara cu 4 mijloace tehnice au fost implicaţi în misiuni de transport, spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

În 12 aprilie, personalul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara a efectuat, cu 47 mijloace tehnice, transportul persoanelor confirmate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 la spital, deplasarea persoanelor la centre de carantină şi transportarea testelor prelevate spre clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.

Tot în ultimele 24 de ore, echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 67 de misiuni, cu 130 jandarmi şi au aplicat 37 sanctiuni valoare 37.500 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Acestea au mai efectuat 3 misiuni de insoţire de coloane auto spre alte judeţe şi pentru tranzit spre centre de carantină din judeţ.

În cadrul acțiunilor punctuale, realizate pe raza județului Hunedoara în data de 12.04.2020, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au aplicat 106 amenzi în valoare totală de 260.500 lei.
În acţiunile care au loc zilnic în judeţul Hunedoara sunt implicaţi şi lucrători ai Poliţiilor locale şi ai Ministerului Apărării Naţionale.

 

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *