Alertat de plânsetele copiilor

Un poliţist a salvat viaţa a doi copii, pe care i-a scos la timp dintr-o casă în flăcări. Poliţistul se afla în afara orelor de program şi consideră că nu şi-a făcut decât datoria

 La data de 26.02.2018, în jurul orei 19:00, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la declanșarea unui incendiu, la o locuință situată în comuna Dobra.

Agentul şef de poliţie Tudor Darie (foto), din cadrul Postului de Poliţie Dobra, deşi se afla în afara orelor de program, a intervenit cu promptitudine la locul incendiului,  pătrunzând în incinta imobilului care ardea și evacuându-i cei doi copii ai familiei (în vârstă de 6 luni şi 4 ani), cărora le-a salvat, astfel, viaţa.

Poliţistul, care locuieşte în apropiere de casa care a luat foc, a ajuns primul la locul incendiului şi a pătruns în interior, alertat pe plânsetele copiilor aflaţi în una din camerele imobilului.

Acesta a reuşit să o extragă iniţial pe fetița în vârstă de 4 ani, după care a pătruns din nou în locuinţă, reuşind să îl salveze şi pe fratele acesteia, în vârstă de 6 luni.

La scurt timp, la fața locului a ajuns şi un echipaj de pompieri din cadrul I.S.U. Hunedoara, care a reuşit stingerea incendiului.

Din fericire, copiii sunt în afara pericolului, aceştia fiind internaţi pentru investigaţii medicale la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Deva. Totodată, a fost sesizată autoritatea locală pentru protecţia copilului, în vederea realizării unei anchete sociale, în cazul celor doi minori.

 

Biroul de presă-IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *