Alianţa Pfizer/BioNTech anunţă că a depus la EMA o cerere de autorizare condiţionată în UE a vaccinului lor împotriva covid-19

Alianţa Pfizer/BioNTech a anunţat marţi că a depus o cerere de autorizare condiţionată a vaccinului său – BNT162b2 – împotriva covid-19 în Uniunea Europeană, la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), exprimându-şi speranţa distriburii vaccinului până la sfârşitul lunii, relatează AFP.

„Cererea oficială” a fost depusă la EMA luni, a anunţat într-un comunicat compania germană BioNTech, asociată cu laboratorul american Pfizer, după ce rezultatele testelor clinice la scară mare au arătat o eficienţă de 95% a vaccinului lor.

Alianţa a depus deja astfel de cereri în Statele Unite şi Marea Britanie.

„Ştim de la începutul acestei călătorii că pacienţii aşteaptă şi suntem pregătiţi să expediem doze de vaccin împotriva covid-19 imediat ce ne-o va permite autorizarea”, a anunţat într-un comunicat CEO-ul Pfizer Albert Bourla.

Alianţa se află în concurenţă cu firma americană Moderna, care a anunţat luni că a cerut atât EMA, cât şi FDA, autorizarea de urgenţă a vaccinului său.

EMA, cu sediul la Amsterdam, a anunţat că ar putea evalua vaccinul BioNTech-Pfizer până cel mai târziu la 29 decembrie, iar vaccinul Moderna până la 12 ianuarie, scrie Deutsche Welle.

Vaccinul Moderna poate fi păstrat la o temperatură de minus 20 de grade Celsius, în timp ce vaccinul Pfizer se păstrează de minus 70 de grade Celsius.

VACCINARE DIN IANUARIE ÎN GERMANIA

Pe de altă parte, ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn a anunţat că Guvernul german intenţionează să vaccineze împotriva covid-19 – începând din ianuarie – persoanele cele mai vulnerabile, relatează DW

„Este adevărat, iar noi am spus-o mereu, lunile reci de irană, în care stăm mai mult timp înăuntru, vor fi partea cea mai dificilă. Este valabil până la sfârşitul iernii”, a declarat pentru Deutschlandfunk Spahn.

Vaccinul urmează să fie administrat de către personal medical, în cadrul unor echipe mobile, la centre speciale de vaccinare.

Persoanele vulnerabile, medicii şi personalul medical urmează să fie vaccinaţi primii.

Spahn anunţa luna trecută că Germania urmează să primească 100 de milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *