UPDATE: Alte două decese cauzate de virusul gripal au fost confirmate de Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 86, după confirmarea a două noi cazuri la bărbaţi din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

Potrivit CNSCBT, miercuri, au fost confirmate două noi decese provocate de gripă.

Este vorba despre un bărbat de 46 de ani din Caraş-Severin, confirmat cu virus gripal tip A, având condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 47 de ani din judeţul Hunedoara, confirmat tot cu virus gripal tip A. Nici acest pacient nu se vaccinase antogripal şi era cunoscut cu boli cronice.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 86 de la debutul sezonului 2017 – 2018.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 84, ultimele două victime fiind doi bărbaţi în vârstă de 59, respectiv 63 de ani, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Astfel, au murit din cauza gripei un bărbat în vârstă de 63 de ani din judeţul Mureş, confirmat cu virus gripal tip A, şi un bărbat în varstă de 59 de ani, din judeţul Bihor, confirmat cu virus gripal tip B.

Ambii pacienţi aveau şi alte afecţiuni şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, potrivit specialiştilor, nu se impune declararea stării de epidemie.

„​Specialiştii declară epidemie, nu Ministerul Sănătăţii. Acum, specialiştii spun că nu este epidemie”, a declarat Pintea, întrebată dacă se impune declararea stării de epidemie din cauza numărului mare de decese din cauza gripei.

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.