Uricani – orașul fără buget

Consiliul Local al orașului Uricani nu a aprobat încă bugetul de venituri și cheltuieli, deși este luna martie. Calculele realizate de edilii de la Uricani arată că administrația a fost lăsată fără sume importante de bani. În contextul în care administrația locală nu are buget, specialiștii spun că în acest caz, autoritățile locale pot utiliza o cotă parte de 1/12 din valoarea bugetului aferent anului trecut. Numai în acest caz poate exista o problemă. Primăriile care nu aprobă bugetele de venituri și cheltuieli adună arierate. În urmă cu câteva săptămâni, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, declara că bugetul este destul de mic.

Eu am o problemă că am minus 20 de miliarde, dintr-o greseală a Guvernului. Guvernul a fãcut o greșeală si jumătate din excedentul bugetar a fost tăiat din dreptul pe care îl are administrația locală la echilibrare. Mie mi-au tăiat aproape 20 de miliarde, în care au trecut la excedent bugetar si situațiile de excepție, precum calamitățile. Banii au fost primiți în 2016, nu am avut cum să îi cheltuim si au fost trecuți ca excedent. Aproape 20 de miliarde din dreptul nostru conform legii ne-au tăiat. Să văd cum rezolv problema la Consiliul Județean. E o sumă foarte mare si aici vorbim de buget de funcționare, nu de dezvoltare”,  a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Se fac calcule la Uricani pentru a identifica cele mai potrivite soluții pentru reducerea cheltuielilor.

 

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Uricani – orașul fără buget

 • 17 aprilie 2018 la 17:57
  Permalink

  Pai DA…
  O multime de oameni, afectati de grindina din 2016 nu au primit nimic din cauza ca, probabil, primaria a vrut sa foloseasca banii in alte scopuri.
  Asa ca, majoritatea celor afectati de grindina din 2016, si-au facut imprumuturi la banca, etc. si au pus bani la refacerea acoperisurilor dupa care si-au reparat apartamentele afectate, fara 1 ban din partea primariei Uricani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *