Altfel de protest la termocentrala Mintia

Sindicaliștii de la Mintia au ales să protesteze într-un alt mod pentru a atrage atenția asupra neplății contribuțiilor. Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara spune că angajații vor purta banderole albe, în semn de protest.

“Salariații S. CEH S. A. care nu sunt de acord cu neplata de către angajator a contribuțiilor sociale, atât din minerit cât și din energie, sunt îndemnați să manifeste această nemulțumire prin purtarea unei banderole albe la braț, începând de mâine. În acest fel vom afla dacă acțiunile sindicale mai sunt o soluție pentru apărarea drepturilor salariale. În caz contrar, vom constata că resemnarea ne va duce spre șomaj. Sindicatul Solidaritatea Hunedoara a solicitat Guvernului României un punct de vedere clar, referitor la aceste neacordări salariale. SOLIDARITATE! ATITUDINE! IMPLICARE!”, este mesajul transmis de Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Angajații termocentralei Mintia au protestat, în repetate rânduri, pentru neplata contribuțiilor sociale de către Complexul Energetic Hunedoara. Angajatorul nu dispune de fondurile necesare pentru plata integrală a acestor contribuții.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *