Alţi 189 de cetăţeni români aflaţi temporar în străinătate au ajuns în ţară

Alţi 189 de cetăţeni români aflaţi temporar în străinătate şi afectaţi de măsurile luate de mai multe state pentru gestionarea epidemiei de Covid-19 au ajuns în ţară din Malta, Egipt şi Spania, în urma demersurilor făcute de Ministerul Afacerilor Externe. MAE reiterează apelurile pentru evitarea călătoriilor externe care nu sunt absolut esenţiale.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de miercuri, a fost facilitată repatrierea a 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt) care au revenit în siguranţă în ţară, iar în cursul dimineţii de joi alţi 89 de cetăţeni români au revenit cu bine din Spania, în urma demersurilor MAE şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.
MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.
Totodată, MAE face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment.
„Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, arată MAE.

viewscnt

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *