Solidaritate dincolo de politică. Petre Lucian Gherman: „Trăim împreună, și la bucurie, și la necaz!”

În vremuri de criză ies la iveală și lucruri rele, dar și lucruri bune. Unii dintre noi devin mai înțelegători și solidari cu greutățile întâmpinate de ceilalți, alții continuă să fie la fel de ticăloși și încărcați de venin ca în vremurile obișnuite.

Astăzi, punem aici un mesaj cald, de suflet, transmis public de liderul PNL din municipiul Hunedoara, Petre Lucian Gherman. E un mesaj care lasă deoparte lupta politică și se așează în zona omenescului, un mesaj de solidaritate a hunedorenilor în fața epidemiei care a întors pe dos viețile tuturor.

Și la necaz, să fim tot împreună!

Oameni buni din Hunedoara,

În această perioadă, în necazul acesta mare provocat de epidemia care a cuprins întreaga lume, prioritățile noastre au devenit altele. Și politica, și campaniile electorale pot să aștepte până când ne vom fi asigurat că familiile noastre, oamenii lângă care trăim, concetățenii noștri sunt în siguranță și feriți de boală. Asta e cea mai mare grijă a noastră și nimic nu este mai important.

✍ Este vremea pentru solidaritate, pentru înțelegere, pentru că grija față de noi înșine înseamnă, de fapt, grija față de toți ceilalți: nu trăim singuri, ci în comunitatea din care facem parte, trăim împreună și la bucurie, și la necaz.

‼ Sfatul bun pe care l-am primit eu și pe care îl dau și altora este acela de a fi responsabili: dacă apărăm sănătatea noastră, apărăm sănătatea tuturor celor dragi, dar și a colegilor, prietenilor, vecinilor, oamenilor din jur.
Protejați-vă așa cum vă îndeamnă autoritățile și medicii!
 Dacă simțim că sănătatea noastră sau a celor apropiați o ia razna, să spunem oamenilor pregătiți să ne ajute: să nu ne ascumdem, pentru că putem provoca un mare rău tuturor.

✍ E greu, dar trebuie să fim conștienți că e o perioadă în care, pe cât posibil, trebuie să ne ferim să umblăm în colectivități, trebuie să stăm acasă cât putem de mult. E un pas important pentru a scăpa de virusul care ne amenință.

Oameni buni ai Hunedoarei, alături de familia mea, vă doresc multă sănătate și să avem grijă unii de alții, pentru că zilele de restriște de acum, ca și zilele frumoase ce vor urma, după ce scăpăm de necaz, sunt tot ale noastre, ale tuturor.

Un gând bun, din suflet vă trimite
Petre Lucian Gherman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *