Amendat cu 6.000 de lei pentru transport ilegal de lemne

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice, însoțiți de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat,  în perioada 05.09.2017 – 07.09.2017, o acțiune în vederea prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate transportului de material lemnos, pe raza  localităților Hațeg, Călan şi Orăștie. În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 12 autovehicule care transportau material lemnos, 3 societăți comerciale și  11 persoane fizice. În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.000 lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 22,475 mc masă lemnoasă, în valoare de peste  11.700 de lei (constând în 19.075 mc cherestea și 3,4 mc lemn de foc).

Astfel, a  fost identificat un bărbat de 54 de ani,  din judeţul  Alba, care transporta cu un autotren, pe DN66, pe raza localității Călan, 58,837 mc cherestea cu aviz de însoțire material lemnos întocmit doar pentru cantitatea de 39,762 mc de cherestea. În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 6.000 de lei și măsura complementară de confiscare a masei lemnoase transportate fără îndeplinirea condiţiilor legale. De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravenționale a emitentului avizului de însoțire, cu amendă în valoare de 5000 de lei, pentru întocmirea în mod necorespunzător a avizului de însoțire a materialului lemnos.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, a fost identificat un bărbat de 39 de ani,  din comuna Șoimuș, care transporta cu o autoutilitară, pe DN7, pe raza localității Simeria, 3,4 mc lemn foc, fără documente de însoțire. În acest caz, a fost luată măsura sancțiunii contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 1.000 de lei și măsura complementară de confiscare a masei lemnoase respective, care a fost predată Ocolului Silvic Simeria.

Biroul de presă al IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *