Amenzi de aproape 100.000 de lei în domeniul sanitar-veterinar

Inspectorii sanitar-veterinari din județul Hunedoara au aplicat amenzi de aproape 100.000 de lei. În luna iunie au fost verificate un număr de 937 de obiective, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 93.200 lei, precum și 20 de avertismente.

”În domeniul siguranței alimentare au fost effectuate acțiuni de control la unitățile de abatorizare, procesare, depozitare și desfacere a produselor alimentare de origine animal și non-animală. În acest sens au fost effectuate acțiuni care au urmărit modul cum sunt respectate condițiile de funcționare și înregistrare/autorizare al unităților, precum și acțiuni care au urmărit respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, depozitarea și comercializarea produselor alimentare de origine animal și nonanmală. Au fost  verificate un număr de 484 obiective, fiind constatate următoarele deficiențe: igienă și întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de producție, depozitare și comercializare a produselor alimentare, manipulare, etichetare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare. În urma neconformităților constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 57.200 lei, precum și cinci avertismente”, arată DSVSA Hunedoara.

În domeniul sănătății, bunăstării și identificării animalelor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în cuantum de 36.000 de lei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *