Weekend cu alcool la volan

În data de 01 mai 2022, în jurul orei  20:20, Poliția Municipiului  Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că pe strada 9 Mai, din Petroşani, se află două autoturisme care au fost implicate într-o tamponare.

Poliţiştii rutieri care s-au deplasat la fața locului au identificat un bărbat de 49 de ani, din Petroşani, care a recunoscut  că a condus un autoturism pe strada 9 Mai, unde a acroșat un autoturism care staționa regulamentar (în urma evenimentului rutier rezultând pagube materiale minore).

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În data de 30 aprilie 2022, în jurul orei 21:00, poliţiştii au oprit în trafic, pe DC 9, între localităţile Ribița şi Ribicioara, autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Ribița. În urma testării bărbatului, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,86 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

La data de 30 aprilie 2022, în jurul orei 22:05, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara au oprit în trafic, pe bulevardul 1848, din municipiul Hunedoara, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani, din orașul Cugir. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat, iar  autoturismul pe care îl conducea  nu figura înmatriculat în circulație (numărul de înmatriculare fiind atribuit unui alt autovehicul).

 

La data 30 aprilie 2022, în jurul orei 03:00, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism care se deplasa bulevardul Decebal, din Deva.

Conducătoarea autoturismului, o femeie în vârstă de 37 de ani, din Deva, a fost supusă testării cu aparatul alcooltest,  care a indicat valoarea de 0,65 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În cauzele prezentate, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafichttps://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

 

         Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

         Amplasarea aparatelor radar:

 

DN 7 Deva – Sântuhalm – Simeria
DJ 687 Cristur – Hunedoara
DJ 687 Hunedoara – Hăşdat
DN 66 Călan – Băcia
DN7 Mintia – Veţel
DN7 Veţel – Leşnic
DN7 Leşnic – Săcămaş
DN7 Ilia – Gurasada
DN7 Gurasada – Burjuc
DN7 Burjuc-Zam
Deva, Calea Zarand; Sântuhalm; DN 76 Căinelul de Jos – Bejan
Uricani pe DN 66A, str. Muncii

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.