Amenzi de aproape 200.000 de lei în urma controalelor inspectorilor sanitar-veterinari în unităţi de alimentaţie de pe litoral

Inspectorii sanitar-veterinari au dat, în urma controalelor făcute în ultima săptămână în unităţi de alimentaţie de pe litoral, amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei. Printre deficienţele constatate se numără manipularea necorespunzătoare a produselor alimentarea, vânzarea acestora în spaţii neautorizate, dar şi condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile unde erau produse alimentele.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), controalele în unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 1-7 iulie.

Astfel, inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 249 de unităţi, adică 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unităţi tip fast-food, 11 braserii, 20 de unităţi tip bufet, două unităţi de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 3 rulote, două tonete de îngheţată, un supermarket, o unitate de produse congelate, o carmangerie, 2 depozite alimentare şi o autoutilitară.

În urma controalelor, s-au constatat deficienţe precum manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

„Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 10 restaurante, 4 unităţi tip fast-food, 2 baruri, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 unităţi tip bufet, 1 pizzerie, 1 braserie, 1 snack bar, 1 pensiune şi 1 autoutilitară au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 196.000 de lei”, arată ANSVSA.

Instituţia pune la dispoziţie, prin intermediul DSVSA Constanţa, numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 supraveghează şi verifică permanent unităţile aflate pe litoralul românesc, precizează ANSVSA.

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *