Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de Garda de Mediu Hunedoara

Garda de Mediu Hunedoara a desfășurat în perioada octombrie  – decembrie 2021 o serie de inspecții. 211 inspecții, atât inspecţii planificate cât și inspecţii neplanificate au avut loc la diferite societăți din județ.

„Inspecţiile planificate (91) au fost realizate conform Planului anual de activitate al Comisariatului Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu, la operatorii economici care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului şi se supun procedurii de reglementare.

În cadrul inspecţiilor neplanificate au fost efectuate un număr de 120 controale”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Din cele 120 de controale neplanificate, 10 au fost făcute în urma autosesizării, 22 de controale de verificare au fost în vederea respectării condiţiilor din actele de reglementare, iar alte  20 de controale au fost efectuate în urma sesizărilor.

Alte trei controale au avut loc pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului, iar 41 de controale au fost  dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu;

„Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada menţionată au fost lipsa solicitării/obţinerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului; nerespectarea prevederilor autorizaţiei/autorizatiei integrate de mediu/acordului de mediu; gestionarea necorespunzatoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității, inclusiv a deșeurilor VSU (vehicule scoase din uz);  neanunțarea în termenul legal a producerii unui incident/acident cu potențial impact asupra mediului”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

În urma acestor controale, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 5 avertismente și 12 amenzi. Cele mai mari amenzi au avut valori cuprinse între 30.000 lei și 50000 lei. Cele 17 sancțiuni au fost în valoare totală de 172.500 lei.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *