Va fi sau nu 2022 un an al vacanțelor?

Multă lume, probabil, este dornică de noi experiențe, de noi descoperiri și cel mai mult de ieșirea din această stare de incertitudine creată odată cu pandemia de Coronavirus. Vacanțele ar putea fi opțiunea cea mai bună pentru orice român, dar oare va exista această posibilitate dacă încă suntem în pragul celui de-al cincilea val al pandemiei? Un agent de turism al celei mai renumite agenții din Deva a povestit care sunt tendințele pentru anul 2022 și ce aleg românii în mare parte.

Ce vacanțe noi aduce anul 2022?

„Preconizez că anul 2022 va fi un an al sejururilor all-inclusive în Egipt și în Turcia în cea mai mare parte. Acestea sunt vacanțele fără griji, cum îmi place mie să le spun. În schimb, am observat și un mare interes al city break-urilor, în care se poate realiza atingerea celor mai importante puncte turistice în 3-4 zile”, povestește agentul de turism de la Nexus Travel Deva.

Probabil majoritatea românilor aleg Turcia sau Egipt, deoarece pe lângă faptul că pot vizita obiectivele turistice, se pot relaxa în resort-urile de lux oferite de zona în care își petrec sejurul.

Egipt

Vacanță în țară sau în străinătate?

Românii sunt dornici de a vizita locuri noi, dar care să nu fie nici la un preț foarte ridicat. Aceștia caută din timp o vacanța care să fie atât avantajoasă din punct de vedere a locației, cât și din punct de vedere al prețului.

„Prioritățile turiștilor rămân totuși vacanțele externe. Aceștia sunt foarte încântați de concediile în afara țării făcându-se un raport avantajos preț-calitate. În plus, au posibilitatea de a face excursii opționale și de a vizita locuri pe care, poate, le văd doar o singură dată în viață”, explică agentul de turism.

Doritori de vacanțe în pandemie?

Cei care își doresc să petreacă câteva zile de relaxare într-un loc, nu se vor mai gândi dacă există sau nu pandemie, ei vor lua cu asalt orice ofertă care pare să fie pe placul acestora.

„În legătură cu finalizarea pandemiei, momentan nu mă pot pronunța, dar cu siguranță va crește numărul turiștilor, deoarece oamenii sunt foarte dornici de vacanțe, chiar și în ciuda pandemiei. Cine își dorește să călătorească, o face chiar și cu hopuri, se asigură, își ia toate măsurile de precauție și pleacă.”

Scad sau cresc prețurile vacanțelor în 2022?

„Tarifele vacanțelor se vor majora cu siguranță, dată fiind explozia prețurilor la utilități, forța de muncă și carburanții. Probabil că va fi o creștere de 10-20%, iar cei norocoși vor fi cei care și-au rezervat deja vacanța, pentru că tarifele confirmate nu se vor mai modifica, explică agentul de turism.”

Vacanțe exotice

Probabil, vacanțele exotice vor fi foarte căutate în cea mai mare parte a sezonului. Acestea prezintă un interes pentru iubitorii de căldură și cărora le place în special, luxul.

„Perioada pandemiei a însemnat o explozie a cererii pentru vacanțe exotice, pentru destinații care au fost deschise turismului. Printre acestea se numără Maldive, Zanzibar, Mauritius sau zona Americii Centrale.”

Maldive
Zanzibar

Recomandări

„Eu le recomand să se grăbească, să își facă rezervare dacă vor o vacanță exact pe gustul lor. Cei care așteaptă, vor alege din ce rămâne. Eu voi arăta, cu drag, oferte oricărui doritor”, îndeamnă agentul de turism de la Nexus Travel Deva.

 

Adela Borlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *