Amenzi de zeci de mii de lei în domeniul sanitar-veterinar

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat în luna noiembrie o serie de controale la pentru prevenirea apariției unor episoade de toxiinfecții alimentare prin consumul de produse alimentare. Reprezentanții D.S.V.S.A. Hunedoara au efectuat controale care au urmărit respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor atât în domeniul siguranței alimentelor de origine animală și non-animală, cât și în domeniul sănătății și identificării animalelor, nutriției animalelor și produselor medicinale veterinare.

„În luna noiembrie 2021 au fost verificate un număr de 981 obiective, iar pentru deficiențele constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 59.500 lei, precum și 8 avertismente. În domeniul siguranței alimentare au fost effectuate acțiuni de control la unitățile de abatorizare, procesare, depozitare și desfacere a produselor alimentară de origine animal și nonanimală. (…) Au fost verificate un număr de 589 obiective (…). În urma neconformităților constatate au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.600 lei precum și 2 avertismente”, arată DSVSA Hunedoara.

În domeniul sănătății și identificării animalelor, nutriției animalelor și produselor medicinal veterinare au fost effectuate controale în fermele comerciale, exploatațiile comerciale de tip A, exploatațiile non-profesionale, depozite farmaceutice, farmacii și cabinet veterinare, care au vizat verificarea respectării condițiilor de funcționare, biosecuritate, bunăstare și protecție, identificare și înregistrare a animalelor, precum și a condițiilor de comercializare a produselor medicinale veterinare și a altor produse de uz veterinar. Au fost verificate 395 de obiective, iar în urma neconformităților constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 30.900 lei, precum și 6 avertismente.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.