Controale și amenzi de peste 200.000 lei, în perioada minivacanței de Revelion, pentru nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor

În perioada 30 decembrie 2023 – 02 ianuarie 2024, pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

În această minivacanță, la nivel județean, s-au înregistrat 190 de intervenții și misiuni dintre care amintim:

  • 147 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat SMURD;
  • Stingerea a 3 incendii și intervenții la 2 accidente rutiere, 11 misiuni în sprijinul comunității, 10 activități împreună cu Serviciul de Ambulanță Județean Hunedoara, dar și 24 de activități de informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență.

De asemenea, în seara zilei de 31 decembrie, subunitățile ISU Hunedoara au asigurat măsuri specifice de prevenire a situațiilor de urgență, în 12 locații, cu ocazia evenimentelor publice prilejuite de Revelion.

Totodată, în această perioadă, pompierii Inspecției de Prevenire au desfășurat acțiuni de control la mai multe unități turistice din județul Hunedoara, în scopul prevenirii evenimentelor care puteau fi generate de nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Neregulile identificate în teren au fost sancţionate cu 15 amenzi în valoare de 213.500 lei, dar și cu 69 de avertismente.

În continuare, pompierii militari hunedoreni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregătit.ro.

 

Pompierii hunedoreni vă doresc un an nou bun, liniștit și fără evenimente nedorite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *