Amenzi pentru cabanierii din Straja

Peste 30 de cabanieri din stațiunea montană Straja au fost amendați de autoritățile locale din municipiul Lupeni. Deocamdată s-a aplicat amenda minimă, în valoare de 100 de lei, însă autoritățile locale susțin că dacă deficiențele constatate sus în munte nu vor fi rezolvate, amenda aplicată va fi de 100.000 de lei.

“Astăzi, în stațiunea Straja, am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane, vile sau pensiuni. Încă de anul trecut, le-am solicitat cabanierilor să își înfrumusețeze cabanele, deoarece unele sunt total inestetice. Am dat amenda minimă, adică 100 de lei, cu mențiunea că dacă nu vor intra în legalitate și dacă nu vor aranja lucrurile, la sfârșitul lunii vor primi o amendă de 2500 de lei, iar dacă nici atunci nu își rezolvă problemele, vom aplica Legea 50 (legea construcțiilor – n.r.) și le vom aplica o amendă de 100.000 de lei”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Sunt doar câteva din acțiunile și problemele pe care edilii de pe raza municipiului Lupeni încearcă să le rezolve, în perioada imediat următoare.

“I-am amendat, deoarece acum un an de zile le-am trimis o adresă prin care trebuiau să își cosmetizeze clădirile. Au apărut fel și fel de anexe care nu aveau ce să caute la acele cabane. Le-am solicitat încă de acum un an să intre în normalitate, dar mai avem 30-35 de cabanieri care nu au înțeles acest aspect.  Sunt convins că nu vor dori să le aplicăm și cea de-a doua amendă. Ne dorim să dispară acele cotețe”, a mai spus sursa citată.

Și anul trecut, mai mulți cabanieri au fost amendați de Primăria municipiului Lupeni, însă problemele au rămas. De altfel, este binecunoscut faptul că în Straja s-a construit haotic, fără a respecta anumite reguli de urbanism.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.