Amenzi pentru igienizarea prin foc a terenurilor agricole

Odată cu venirea primăverii, încep și lucrările de igienizare a terenurilor agricole. Teoretic nu este permisă igienizarea terenurilor prin incendiere, însă aceasta este o practică des întâlnită. Astfel că tot în această perioadă sunt frecvente și incendiiile de vegetație. În acest sens, Agenția pentru Protecția Mediului face o serie de precizări importante pentru cei care dețin terenuri agricole.

“Vă atenționăm că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale are consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător”, arată Agenția pentru Protecția Mediului.

Astfel, potrivit legislației în vigoare, constituie contravenții și se sancționează după cum urmează:

  • Amendă de la 1000 la 2500 de lei pentru “arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a alor material combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți”
  • Amendă de la 1000 la 2500 de lei pentru “amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți”

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.