Ample controale în domeniul agregatelor minerale

Controale la amplasamentele unde se desfășoară activități de extracție a agregatelor minerale din balastiere. Conform Planului anual de inspecție, comisarii din cadrul GNM Hunedoara efectuează controale tematice pe toate amplasamentele unde se desfășoară/s-au desfășurat proiecte de extracție a agregatelor minerale din balastiere.

„Controalele vizează îndeosebi următoarele aspecte verificarea actelor de reglementare (avize, autorizații sau premise/licențe de exploatare; verificarea respectării condițiilor menționate în actele de reglementare; verificarea în cadrul proiectelor de investiții a stadiului realizării lucrărilor; verificarea modului de gestionare a tuturor deșeurilor generate în conformitate cu legislația specifică; verificarea respectării Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare și modul de realizare a măsurilor impuse de reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu cu ocazia efectuării controalelor anterioare”, arată Garda de Mediu Hunedoara.

Chiar săptămâna trecută un operator economic a fost amendat tocmai pentru că nu deținea autorizație pentru extragerea agregatelor minerale.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *