Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva, cu fonduri europene, avansează

Echipa de implementare a proiectului a verificat din nou, în teren, stadiul lucrărilor de execuție a investiției de la Școala Gimnazială ,,Andrei Șaguna” Deva.

În corpul de clădire destinat învățământului primar, montajul mobilierului în sălile de clasă, cancelarie, săli profesorale și laboratoare se apropie de final. Jaluzelele verticale de la ferestre au fost deja instalate. Se montează tablele interactive și tablele școlare în clase.

Grupurile sanitare băieți/fete au fost dotate cu lavoare, baterii, uscătoare de mâini cu senzori, dozatoare de săpun, pisoare, vase de toaletă. Fântânile pentru apă potabilă montate pe holurile școlii sunt funcționale atât în această clădire cât și în cea de clasele V-VIII.

Au fost finalizate învelitoarea la acoperiș și la intrările în clădire, sistemul de colectare a apelor pluviale la cele trei copertine exterioare și montajul gresiei exterioare de la intrări.

Constructorul a avansat și cu lucrările la corpul de clădire în care funcționează învățământul gimnazial. A fost finalizat montajul lambriurilor din lemn de la etajele 1 și 2, și până la sfârșitul acestei săptămâni se finalizează și parterul. În băi se vor monta obiectele sanitare.

Montajul covorului PVC a fost de asemenea realizat atât pe holurile clădirii cât și pe casa scării.

 

 

Se lucrează la sistemul de irigare pentru zonele verzi care vor fi înființate și s-a început montajul bordurilor pe aleile pietonale și urmează cele carosabile din curtea școlii.

 

La sala de sport și clădirea vestiarelor se lucrează la finisajele interioare, instalații electrice, au fost montate tablourile electrice și cablajul pentru curenți slabi (semnalizare incendiu, instalații rețea voce date-rețea pentru telefonie și rețea pentru calculatoare, instalații antiefracție etc.).

 

S-a finalizat structura de rezistență a împrejmuirii (gard), s-au  montat panourile de gard, capacele de la stâlpi și se lucrează la tencuiala decorativă mozaicată.

Avem terminate trotuarele din beton în jurul celor două clădiri în care se află sălile de clasă.

 

A fost finalizată supravegherea video (camerele video la exterior și interior sunt funcționale).

Lucrările de pe șantier sunt monitorizate atent de echipa de proiect.

 

Calitatea infrastructurii educaționale este importantă pentru administrația publică locală.

Continuăm să depunem proiecte pentru a obține finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva, pentru ca elevii să beneficieze de standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern.

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

 

#InvestimÎnEducație

#InvestimÎnCopii

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *