Construirea anexelor gopodăreşti ale exploataţiilor agricole nu mai necesită aviz de mediu şi de sănătate publică

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, o propunere legislativă care prevede că pentru a construi anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole nu mai este necesară emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei şi protecţia mediului. Legea merge la promulgare.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea alin.(2¹) lit.b) şi alin. (2²) lit.b) ale art. 5 din Legea nr. 50/1991, intervenţia legislativă vizând, potrivit expunerii de motive, adăugarea anexelor gospodăreşti ale exploataţiilor agricole în categoria construcţiilor pentru care nu este necesară emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei.

Prin urmare, emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei nu este necesară pentru construirea de anexe gospodăreşti şi anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, cu excepţia situaţiilor speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătăţii populaţiei.

De asemenea, „emiterea actului administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului nu este necesară pentru construirea de anexe gospodăreşti şi anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, cu excepţia celor utilizate pentru creşterea animalelor”.

 

Totodată, prin excepţie, pot fi emise autorizaţii de construire şi fără documentaţii de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate şi pentru lucrările de cercetare şi de prospectare a terenurilor – foraje şi excavări, necesare în vederea efectuării studiilor geotehnice, exploatărilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze şi petrol, capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile, precum şi altor exploatări.

viewscnt

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *