Angajații de la Termocentrala Mintia au ieșit din nou în curtea societății

În această dimineață, circa 100 de angajați ai termocetralei Mintia protestează în curtea unității. Majoritatea au rămas din schimbul de noapte. Sunt și câteva persoane din schimbul de dimineața care li s-au alăturat. Oamenii intenționează să blocheze șoseaua pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă termocentrala. Neplata contribuțiilor sociale este, în continuare nemulțumirea angajaților, dar și faptul ca ministerul de resort nu respecta memorandumul încheiat cu sindicatele. Potrivit sindicatelor, Ministerul Energiei intenționează să lase un singur grup la termocetrala Mintia, pe gaz.

Reamintim că angajații termocentralei Mintia au protestat de mai multe ori în ultimele luni pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Update 9:00 – Oamenii au ieșit în drum pentru a-și striga nemulțumirile.

Protestatarii traversează in mod repetat DN7 pe trecerea de pietoni, traficul fiind dirijat de polițiștii rutieri prezenți la fața locului în scopul prevenirii unor evenimente rutiere și pentru a permite conducătorilor auto să tranziteze zona.

Angajații termocentralei Mintia solicită prezența vicepremierului Viorel Ștefan. Reamintim faptul că vicepremierul Viorel Ștefan a fost la Mintia la începutul acestui an, atunci când a fost semnat un memorandum. La acel moment, întrebat despre modul în care vor fi asigurate fondurile pentru plata contribuţiilor sociale ale energeticienilor, una dintre revendicările protestatarilor de la termocentrala Mintia, vicepremierul a menţionat că suma de bani care se acordă pentru serviciile tehnologice de sistem ar putea fi crescută, astfel încât să poată fi create şi resursele necesare pentru plata restanţelor la contribuţiile sociale.

“Este o chestiune care s-a reţinut chiar în minuta pe care am semnat-o (cu sindicatele de la Mintia, n.r.), că vom promova demersuri pentru a creşte suma care se acordă în contrapartidă cu asigurarea serviciului tehnologic de sistem. Aceasta este soluţia. Sigur, sunt şanse majore ca în următoarea perioadă să se rezolve, ceea ce va aduce un plus de venituri companiei, din care să plătească inclusiv restanţele la contribuţiile sociale”, a spus, în luna martie a acestui an la Mintia, Viorel Ștefan, vicepremierul României.

Update 9:30 – Protestatarii s-au retras în curtea societății, dar nu exclud ca acest gen de acțiuni să continue.

Update 10:20 – Protestul angajaților termocentralei Mintia va fi suspendat, pentru moment, cel puțin. Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara susține că urmează a fi elaborată o adresă care îi va fi transmisă vicepremierului Viorel Ștefan.

“Vom întocmi o adresă în care arătăm care sunt doleanțele noastre. Așteptăm răspuns oficial de la vicepremierul României, Viorel Ștefan. Deocamdată vom suspenda protestul, însă dacă nu vom primi un răspuns, vom relua acțiunile noastre”, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Și săptămâna trecută, sindicaliștii de la Mintia au transmis o astfel de adresă vicepremierului, însă nu au primit niciun răspuns.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *