Angajații penitenciarelor se revoltă după incidentul de la Deva

Angajații penitenciarelor se revoltă după incidentul de la Deva, în urma căruia paznicul penitenciarului a fost înjunghiat cu o foarfecă de un deținut. De trei ori a fost înjunghiat paznicul penitenciarului. Incidentul a stârnit revoltă în sistemul penitenciar. Sindicaliștii trag un semnal de alarmă și îi acuză pe conducătorii statului că sunt prea blânzi cu deținuții.

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar trage un dur semnal de alarmă.

„Siguranța personalului din penitenciare încotro???  (…) Azi, într-un penitenciar din România- Penitenciarul Deva, un agent de penitenciar, șef de schimb, ce participa la o acțiune de mutare a unui deținut la o altă cameră, a fost înjunghiat de acesta cu o foarfecă. Dacă foarfeca era mai lungă sau loviturile erau aplicate în inimă vorbeam de colegul nostru ca de colegul de la Timiş. O victimă dintr-un lung şir de ultraje împotriva personalului de penitenciare. Ce au în comun aceste ultime două cazuri de ultraj împotriva personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională? E simplu. Indolența crasă manifestată de toți cei care legiferează politică penală, execuțional penală, de cei care o aplică (ultrajul împotriva unui poliţist sau lucrător de penitenciare se soldează cu o pedeapsă ca pentru furtul unei găini, în cel mai bun caz, dacă nu plăteşte cel pus să aplice legea) precum și măsurile de protecție ce ar trebui luate pentru protejarea vieții celor care, potrivit legii, ar trebui să ne apere de criminali, tâlhari, violatori sau orice alte elemente infracționale, ce trezesc fiori de milă celor ce legiuesc ordinea publică sau vreunei fătuci de prin vreun ONG, care moare de dragul acestor recidiviști. Nu mai vorbim de lipsa mijloacelor elementare de protecție a lucrătorilor, precum și de lipsa personalului, toate acestea contribuind la o vulnerabilizare fără precedent a personalului din sistemul penitenciar şi poliție. Cât cred cei care ne conduc că vom mai suporta subjugarea legii şi a ordinii de către infractori periculoși, multirecidiviști, dar cu multă empatie din partea autorităților, autorităţi care aduc ,,prinosul” de slăbiciune şi interes acestor nemernici? V-o spunem noi de pe acum că nu vom mai suporta”, este mesajul sindicaliștilor din Penitenciare”, arată Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Reamintim că în cursul zilei de ieri, un angajat al Penitenciarului Deva a fost înjunghiat de un deținut cu o foarfecă .

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.