Angajaţii secţiei ATI din Orăştie şi-au depus demisia. Managerul Spitalului Municipal nu înţelege decizia cadrelor medicale

Un medic, cinci asistente şi cinci infirmiere de la secţia ATI de la Spitalul Municipal din Orăştie şi-au depus în bloc demisia azi dimineaţă. Aceştia invocă lipsa echipamentelor de protecţie împotriva COVID-19. Managerul spitalului, Graţiela Achim, spune că există astfel de echipamente, iar decizia angajaţilor a luat-o prin surprindere.

„Echipamentul există. Dumnealor nu s-au confruntat cu niciun caz cu suspiciune sau caz confirmat de COVID-19, deci în opinia mea este nefundamentată cererea de demisie şi teama, pentru că asta este, este o teamă teribilă, mai ales la nivelul personalului: asistente medicale şi infirmiere. Există echipamentele de protecţie. Nici măcar nu au fost curioase să întrebe dacă există aceste echipamente de protecţie, pentru că ele sunt gestionate riguros. Noi am primit chiar sâmbătă, de la IGSU şi DSU, 630 de combinezoane care sunt în magazie. Noi aveam un număr mic de combinezoane pe care le foloseam mai ales în Urgenţe, la computerul tomograf şi în alte situaţii care chiar impuneau o astfel de echipare, dar cum am zis, nici măcar nu au fost curioase să întrebe sau să vină să poarte o discuţie. Am fost luată pur şi simplu pe nepregătite”, a declarat pentru Replica – INFO HD, Graţiela Achim, managerul Spitalului Municipal Orăştie.

La momentul actual, secţia ATI de la Spitalul Municipal Orăştie nu mai poate funcţiona.

Potrivit, unui ordin transmis zilele trecute de Vasile Potecă, prefectul județului Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Deva s-a transformat în unitate medical care va prelua pacienții infectați cu virusul COVID-19. Spitalul Județean din Deva se află însă în carantină pentru 14 zile. La ora actuală, prefectul evaluează situaţia.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, a declarat, luni, pentru News.ro că la Spitalul din Orăştie este o situaţie specială, după ce aproape toată Secţia ATI a unităţii medicale a demisionat.
„Se încearcă deblocarea situaţiei, demisiile sunt acte unilaterale. Motivele invocate sunt personale. Inclusiv primarul din Orăştie a spus ca va discuta cu personalul de la această secţie, să revină asupra demisiilor, dar e decizia lor. Şi-au înaintat demisia unicul medic de la aceast secţie, cinci asistente şi cinci îngrijitoare din personalul contractual. Serviciile ATI vor fi asigurate de alţi medici”, a declarat Lucian Morogan.
O singură asistentă nu a demisionat de la această secţie.

Paul Muntean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *