Cod Galben de instabilitate, în vestul și jumătatea de nord a județului Hunedoara

Joi, vremea va fi în general instabilă, cerul va prezenta înnorări accentuate și se vor înregistra ploi însemnate, local cu caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină.

Meteorologii au emis două coduri galbene de vreme, primul este valabil începând cu ora 12:00 și până deseară la ora 21:00, în care județul Hunedoara va fi afectat parțial, în partea de vest și nordul județului.

„În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, susțin specialiștii de la ANM.

Cod galben de instabilitate atmosferică în multe zone ale ţării, până vineri seară / Ulterior, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte

Al doilea cod Galben de instabilitate temporar accentuată este valabil începând de azi 8 iunie, de la ora 21:00 și până vineri, 09 iunie, ora 23:00, în care aria de manifestare a fenomenelor meteo specifice va fi mai extinsă. 

 

Vineri, înnorările accentuate se vor menține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *