ANRE a aprobat prețul pentru serviciile de sistem de la CEH

18,06 lei/hMW este valoarea stabilită de ANRE pentru energia electrică achiziționată de la Complexul Energetic Hunedoara. Sindicaliștii sunt profund nemulțumiți de sumă, menționând că aceasta este la jumătate față de nevoile societății.

“18,06 lei, ceea ce înseamnă că decizia ANRE poate îngropa Complexul Energetic Hunedoara. Suma care va veni pe serviciile de sistem este una care aproape că ne îngroapă. Noi, acum, cu 6 milioane servicii de sistem abia funcționăm și plătim drepturile care le avem. Luând în considerare că sporul de pericol nu este actualizat, coeficienții de ierarhizare nu au fost aplicați, sunt lucruri la care noi ținem foarte mult pentru că vom ajunge cât de curând ca salariul minim să fie egal cu salariul minerului, lucru anormal. Noi ne-am securizat prin acei coeficienți de ierarhizare, dar dacă nu putem să îi aplicăm din cauza lipsei de fonduri. Apoi trecem la funcționare. E o decizie la care nu ne așteptam”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

5.201.280 lei este suma care va intra lunar în conturile CEH ca urmare a achiziționării energiei electrice. Serviciile de sistem se cumpără prin licitaţie, dar, în acest caz, Transelectrica le va achiziţiona direct de la centralele CEH în urma unui act normativ aprobat recent de Guvern care obligă la acest lucru.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.