Antrenament extrem în Cinciș pentru cucerirea lacului Balaton din Ungaria

Bibliotecarul petroșănean, Avram Iancu, cel care este cunoscut pentru aventurile sale extreme se pregătește să pornească într-o nouă aventură. Polisportivul din Petroșani vrea să cucerească și Lacul Balaton din Ungaria, iar pentru acest lucru se pregătește intens. Avram Iancu se antrenează în Lacul Cinciș, acolo unde și-a propus să parcurgă înot peste 10 kilometri în lacul Cinciş.

„Voi face și aici o dublă traversare a lacului pentru a mă obișnui cu faptul că trebuie să mă și întorc. Vremea a fost foarte urâtă în ultimul timp iar temperatura apei nu va asigura deloc un înot confortabil. Cu atât mai bine, va fi un antrenament pe cinste nu doar pentru Balaton, ci și pentru înoturile epice din fluviu, mare și ocean programate pentru acest an. Voi pleca de la mijlocul lacului, de la complexul de agrement Aventura, voi înota înspre baraj până la Clubul de Caic – Canoe, de acolo voi traversa întregul lac până la biserica inundată după care mă voi întoarce de unde am plecat”, scrie Avram Iancu.

Circa 4 ore va dura antrenamentul lui Avram Iancu în lacul Cinciș. Până acum, doar doi sportivi au mai reușit să traverseze doar de la un capăt la celălalt cei 75 de kilometri ai lacului Balaton, iar recordul mondial absolut de anduranță al unui înotător aparține sportivei Sarah Thomas (din SUA) care a înotat, în 2017, timp de 67 de ore și 16 minute în apele lacului Champlain. Prin dubla traversare a Lacului Balaton, Avram Iancu va înota continuu trei zile și trei nopți, 150 de kilometri.

Sportivul hunedorean este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, după ce a reuşit anul trecut să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *